Remedial Teaching

Soms loopt de ontwikkeling van een kind niet helemaal wat past bij de eigen leeftijd. En sommige kinderen zijn dan gebaat bij extra uitleg, extra oefenen en succeservaringen krijgen bij bepaalde vakken/opdrachten. Ik wil daar graag bij helpen.

 

Je kunt mij als remedial teacher benaderen als ouder of als school, om te helpen bij (individuele) kinderen. Ik kan bij de volgende vakken ingezet worden:

- Technisch lezen: het oefenen met leesteksten, het oefenen met vloeiend leren lezen, het oefenen met leestempo en het behouden of krijgen van leesplezier.

- Spelling: het oefenen met de spellingregels.

- Rekenen: het oefenen van het automatiseren van rekenvaardigheden, het oefenen van hoe je redactiesommen (verhaaltjessommen) kunt aanpakken en rekenplezier ervaren.

- Begrijpend lezen: het oefenen van het begrijpen van teksten en het oefenen van strategieën toepassen bij teksten.

 

Naast remedial teacher ben ik ook inzetbaar voor de volgende onderdelen:

- Huiswerkbegeleiding: sommige kinderen vinden het lastig om een planning te maken met het huiswerk wat ze van school krijgen. Samen met je kind ga ik aan de slag met het werken in een agenda, kijken we naar een planning en kunnen we eventueel al een begin maken met het huiswerk.

- Preteaching: bepaalde onderdelen/vakken alvast bespreken met een kind, voordat het in de klas behandeld wordt. Op deze manier krijgt een kind 2 keer de instructie, wat kan bijdragen aan wat meer zekerheid en vertrouwen bij een kind.

- Diagnostische gesprek: soms loopt een kind 'vast' bij een vak op school en dan kan een verdiepend/verhelderend individueel 'gesprek' met opdrachten bij een kind helpen.

- Observatie: ik kan in de klas (in overleg met school) een kind observeren tijdens een les, maar de observatie kan ook plaatsvinden tijdens een (individuele) opdracht met mij.

www.dehelpendejuf.nl

info@dehelpendejuf.nl